Cake pops sa plazmom

cake pops plazma beli

Pošto mi je bila potrebna veća količina odlučih se da isprobam više varijanti, pa da napravimo glasanje koji je bolji. Ovo je druga varijanta, a treću ovaj put nisam stigla tako da ostajem dužna da nekom prilikom napravim i nju.

Ovo je super jednostavan i brz recept, 100g proprženih lešnika sam ubacila u Extra chef i iz par poteza iseckla, namerno sam ostavila i koji krupniji, to je sada već stvar ukusa…

DSC00932

200g mlevene Plazme sam pomešala sa lešnicima i sa 180g eurokrema i 80ml mleka, sve sam odbro umutila. Ruke sam malo pokvasila i oblikova kuglice.  Na tacnu sam stavila silikonsku podlogu i ređala kuglice na nju, a zatim sam sve stavila u zamrzivač da se kuglice stegnu.

 

 

DSC00935

  • U šerpu ( chef series od 2,8l)  sam sipala vodu otprilike 1/3 na dno sam stavila truleks krpu,i uključila da se zagreje. U Mixericu od 2l sam stavila par kapi ulja i 150g bele čokolade. Mixericu sam stavila u šerpu i otopila čokoladu na pari…pošto je ovo proces koji traje, savršeno je jer imate otopljenu čokoladu, a ona ne menja svoj ukus, neće zagoreti, niti se stegnuti tokom rada..

DSC00936

  • Štapiće za roštilj sam zamakala u otopljenu čokoladu pa sam zabadala u kuglice (ovako se napravi veza između štapića i kuglice), zatim sam kuglice umakala u rastopljenu čokoladu, i štapiće zabadala u stiropor, dok se još nisu ohladile posipala sam sa ukrasima. Ovaj put su to bile šarene perle. Kada su se kuglice ohladile, presložila sam ih u posudu zajedno sa čoko Cake posima 🙂 i ostavila u frižideru…

DSC00941DSC00940

Po meni ovo je nešto puniji ukus, pogotovo za one koji vole plazmu i još pečne lešnike..kao što sam ja 😀 meni se više sviđaju, brže su gotove, jedino što im ne ide u prilog to je cena, malo su skuplji od čoko varijante..ali ne znam kupila sam lešnike po nekoj ludoj ceni, možda ima i negde povoljnije… Da se razumemo nisu preskupe, samo su malo skuplje od čoko varijante 😀 tako da sve ostaje stvar ukusa i izbora..

 

DSC00943DSC00944

 

DSC00946

Recept za Cake pops čoko možete pogledati ovde.

Potrebni sastojci:

  1. mlevena plazma-200g
  2. pečeni lešnici-100g
  3. eurokrem-180g
  4. mleko-80ml

Glazura:

  1. kašika ulja
  2. bela čokolada-150g
  3. perlice za ukrašavanje

 

 

Ostavite odgovor